ÖvrigtBok-tråden

prata litteratur!

håller just nu på med tropic of capricorn av henry miller. liksom hans
andra alster är denna en väldigt rå och tja, viril roman. tyvärr inte
lika bra eller inspirerande som sin föregångare.
vad läser ni för tillfället?
Du har drygt 6,5 timmar på dig att lära dig Stor Bokstav-lektionen!
får jag g för trådnamnet?
Stundtals trög om man inte är påläst om presidentvalet 1972 alternativt att man själv upplevt det.But it's all good!
Håller på att läsa Människohamn för andra gången, tycker om den så fruktansvärt mycket. Ser fram emot hans nya verk som kommer någon gång nästa månad.
lite sovjetisk litteratur : inrikting 1920-tal. bara lite kvar att läsa i Grundgropen, Andrej Platanov http://botkyrkabibliotek.files.wordp.../platonov.jpg- socialistisk propaganda mer eller mindre. tänkarna tvingas ut i kommunaktivitet och landets unga pionjärer fostras hata borgligheten, osv osv. rätt ensidig och tjatig. gillar den när jag lust för att läsa om så där lite högfärdiga teatrala möten mellan distinka karaktärer.&Mästaren och Margarita, Michail Bulgakovhttp://www.logosbooksrecords.com/wp-content...0/master1.jpg- en av mina absoluta favoriter. kom inte ut förrän efter Stalins död, antagligen pga den starka kritiken mot det ateistiska samhället. Woland och hans lakejer är bland de mest intressanta skaror någonsin att bekanta sig med.
Citat från Stockholmare
Mästaren och Margarita, Michail Bulgakov
Utöka citat
(Y)

Behemoth <3
Pengar av Victoria Benedictsson,skönt modern trots åldern (sent 1800-tal) med sina för tiden radikala feministiska idéer. Richard är en sympatisk typ.

Stockholmare: Nu blev jag jävligt sugen på att läsa om den (M&M;)! Så grymt skön bok.
Senast lästa var väl 100 sidor i Handkes En mörk tyst natt lämnade jag mitt hem, som skulle jämföras med Camus Främligen, som jag läst innan. 
Om vi säger så här va, Främlingen är i mitt tycke den absolut bästa novell som skrivits, där Camus har använt sitt totalt perfekta språk till stor fördel. Handke var ju en stor suck och en jävla detaljorgie likt Proust i jämförelse. Jag hatar fan detaljorgier. 

Annars, typ två tredjedelar av Stephen Kings On Writing/Att Skriva. Väldigt enkel, bra och vettig. Rekommenderas starkt.
Har precis blivit klar med Friedmans The World is Flat, hoppas att Lords of Finance kommer imorgon:Tells the story of four men including the neurotic and enigmatic Montagu
Norman of the Bank of England; the xenophobic and suspicious Emile
Moreau of the Banque de France; the arrogant yet brilliant Hjalmar
Schacht of the Reichsbank; and, the dynamic Benjamin Strong of the New
York Federal Reserve Bank.Vann Pulitzerpriset nu i veckan, så det borde ju vara läsvärt.
Har precis börjat läsa Clean Code - A Handbook of Agile Software Craftmanship.http://breathingtech.com/wp-content/uploads...ode.jpgRiktigt vettig än så länge med många bra poänger och enkla exempel.Härliga humoristiska inslag gör att boken blir väldigt lättsam att läsa samtidigt som den är genomseriös.Rekommenderar den till alla som kodar/vill koda.
Har läst Philosophical Foundations of Neuroscience av Bennet och Hacker. Kan rekommenderas till alla som är intresserade av neurobiologi, kognitionsforskning eller olika former av medvetandestudier. Utgångspunkten är att hjärnan inom neurobiologin getts den roll som själen spelat i tidigare cartesianska föreställningar om kropp-själdualismen.Det intressanta är att deras kritik inte går att ifrågasätta! De presenterar sina argument och går igenom det neurobiologiska fältet på ett sätt som inte riktigt är möjligt att invända mot. Försök själva om ni inte tror mig!
Lords of Finance blev försenad på grund av askan, håller på med den nu och är riktigt intressant. Typ som Stridens skönhet och sorg fast ur ett ekonomiskt perspektiv.

Blev några andra böcker förra helgen:

Decoding Reality av Vlatko Vedral - Välskrivet om kvant- och informationsteori, och morgondagens vetenskap. 4/5 (Ljudbok)

The Long Tail av Chris Anderson - En bok som tar affärsidén in i den moderna tidsåldern, introducerar 97 %-regeln som en modern variant av 80/20-regeln. Den är lite gammal så den känns inte sådär nyskapande, men trevlig läsning iaf. 3/5 (Ljudbok)

Märk Världen av Tor Nörretranders - Förklarar mycket om medvetandet, och tar upp svåra frågor som om det verkligen finns fri vilja. En av de bästa och mest intressanta jag läst om informationsteori. 5/5
[/b]
Stumbling on Wins av Berry / Shmidt - En småtrevlig bok som tar upp den amerikanska sporten ur ett ekonomiskt perspektiv. Mest intressanta var kapitlen om amerikansk fotboll, och speciellt det om vilka faktorer som påverkar draftposition kontra vilka som borde göra det. Annars mycket som man redan läst i liknande böcker om europeiska sporter, som att tränarbyte inte påverkar laget och att det ofta inte är en idé att titta på "stjärnfaktorer" som målgörande när man köper spelare. [b]2/5
Tack! Har han skrivit fler saker jag borde känna till?
Någon förresten som läst Angelology? Ska ha fått stort genomslag i USA, lite som Da Vinci-koden fast med änglar istället för frimurare. Såhär står det på Adlibris iaf:


When Sister Evangeline finds mysterious correspondence between Mother Innocenta of the Saint Rose Convent and legendary philanthropist Abigail Rockefeller, it confirms Angels walked among us and their descendants, the cruel Nephilim, still do.Indeed, the Nephilim are hunting for artefacts concealed by Abigail Rockefeller during the Second World War - objects that will ultimately allow them to enslave mankind - and have so far been prevented from reaching their apocalyptic goal by one, clandestine organisation: The Angelology Society.And if the Angelologists are to stand any chance of winning this new battle in the ages-old war, they must find the artefacts first. But their fate rests in the hands of innocent Sister Evangeline, who holds the key to unlocking Abigail Rockefellers hiding places and whose own destiny may yet find her prey to the terrifying Nephilim army, with horrifying consequences for humanity.
[i][/i]
Tänker nog vänta på den oundvikliga ljudboken, men det låter ju helt klart intressant. Hollywood har redan köpt rättigheterna.
kan inte någon rekommendera lite asbra skönlitteratur? det senaste jag läste och verkligen fastnade för var pengar, och det var ju längesen. vill ha något nytt, fräscht, något jag inte har hört talas om förut. tänkte kanske beställa ett par böcker snart och vill inte bara beställa någon av bolaño jag inte har än och något annat slentrianmässigt. det får förresten gärna likna bolaño!sen undrar jag vad som är det bästa philip k. dick har skrivit?
Citat från arecaceae
sen undrar jag vad som är det bästa philip k. dick har skrivit?
Utöka citat
Jag gillar Martian time-slip som fan.
aight, funderade på den! har du läst några av hans novellsamlingar, hur värda är dom på en skala?
Har inte läst något av hans kortare verk. Har tankat ner dom ljudböcker som finns på http://librivox.org/ men inte kommit mig för att lyssna på dom ännu.Helt ok bok, men blev inte superfäst vid karaktärerna liksom.

3/5
arecaceae: kolla in h. murakami om du inte gjort det än.
bussig, läs "vännerna" av lars jacobsson! svensk samhällskritik i sci-fi-kostym. jävligt bra. sen borde du läsa "still" av hassan loo sattarvandi också. stream of consciousness från förorten, typ. väldigt unik! [i][/i]håller på med gunnar blås (dvs. vertigomannens) "övervakningen: minnet av dig" just nu, gillar det jag läst hittills. sen så ska jag precis börja skriva b-uppsats om stig larssons "nyår", så jag läste om den i ett svep igår. var väl två år sen sist, men den höll sig och är fortfarande det bästa jag har läst.
Läste precis ut Drömfakulteten, av Sara Stridsberg. Jävligt bra och stark och vacker!
Citat från arecaceae
sen undrar jag vad som är det bästa philip k. dick har skrivit?
Utöka citat
Valis-triologin är väldigt bra. Mannen i det höga slottet/The man in the high castle (som han vann flera priser för), Three Stigmata of Palmer Eldritch ("Marsiansk mardröm" på svenska!), Baklängesklockans Värld/Counter-Clock World och Ubik är väl de som allmänt sägs vara bäst. Glimmungs Värld/Galactic Pot-healer får jag erkänna att jag är ganska så förtjust i också. :)Martian Time-slip är bra den också. Men novellsamlingarna (tror alla) skrev han tidigt i sin karriär och de är inte riktigt lika "smarta" om du ursäktar uttrycket. De är ihopsatta för att tjäna pengar på namnet. Mer klassisk amerikansk science fiction med laserpistoler och onda rymdvarel
doktor zhivagohttp://www.antiquafreddi.it/catalogo/cat22/...s/XXII061.jpg- jag beundrar pasternak. han struntade verkligen i vad mallarna för romanförfattande dikterade. boken utspelar sig under ryska revolutionen, men skrevs inte förrän 1946-1955 i
Italien (ett under att han inte blev avrättad innan han flydde från Sovjet). en fritt berättad kärlekshistoria med mycket lyrik.  har sina klart dåliga partier, ibland omotiverade hopp i tid, men allt vägs upp av det övrigt otroligt välskrivna delarna. 4/5metro 2033http:// - väl godkänd spänningsroman. postapokalyps. ryssland. framtiden. mytomspunna mutantgudar. ovissheten i mörkret. 3/5
Default avatar

« Tillbaka till Off-topic