Övrigt/metaKickstartertråden

Jag tycker det ringer bekant att en liknande tråd redan är skapad, men hittade inget när jag sökte så vi kör på! Jag tycker det kan finnas underlag för en separat tråd, både med kommentarer/updates på backade projekt men även som källa för tips (jag har helt missat minst 5 projekt jag gärna hade backat tack vare att jag inte haft koll).Projekt som jag själv backat i nuläget:Double Fine AdventureShadowrun ReturnsJane Jensens Moebius and Pinkterton Road StudioRedux: Dark MattersPier Solar HD (fortfarande aktiv i två dygn till)Det mest spännande med hela kickstartergrejen i nuläget är ändå vilken enorm måttstock kvaliteten på Double Fine Adventure kommer vara för hela Kickstarterkulturen. Som det spel som verkligen gjorde att hela grejen exploderade tror jag det spelar extrem stor roll om just DFA blir bra eller ej.En annan grej som också kommer utvärderas hårt, säkerligen med avstamp i DFA, är alla de extrapengar som projekten drar in. Hur används dem, hur kollas det upp? DFA lanserade sitt mål med ett planerat spel för 400k. Att det sedan trillade in 3 miljoner dollar till gör hela situationen rätt oklar. "Det blir ett större spel". Okay?Också lite spännande att se hur länge alla de andra nostalgiprojekten håller i sig. Carmageddon, Leisure Suit Larry, Shadowgate, Tex Murphy m.fl.Tipsa gärna om projekt. Det behöver såklart inte enbart vara till spel heller. Jag skulle backat både The Yes Men Are Revolting och Masaaki Yuasa's Kick-Heart om jag haft koll.
-- Need funds! --War for the Overworld:De nämner spelet som en mix av Dungeon Keeper, Overlord och StarCrafthttp://www.kickstarter.com/projects/subterr...-the-overworldThorvalla:Top-down RPG med Guido Henkel (producent för bla Planescape Torment)http://www.kickstarter.com/projects/...y-guido-henkel-- Under utveckling -- Double Fine Adventurehttp://www.kickstarter.com/projects/...fine-adventureProject Eternity:http://www.kickstarter.com/projects/...oject-eternityRepublique:http://www.kickstarter.com/projects/...amouflaj-loganShadowrun Returns:http://www.kickstarter.com/projects/...dowrun-returnsThe Banner Saga:http://www.kickstarter.com/projects/...he-banner-sagaWasteland 2:http://www.kickstarter.com/projects/...le/wasteland-2-- Levererade -- Diesel Sweeties: e-bok med 3000 comics (kommer fortfarande nytt: http://www.dieselsweeties.com/)http:...ravaganza-3000Project Giana:Ligger uppe på STEAM också.http://www.kickstarter.com/projects/project.../project-giana
Dessa har jag hittils har backat :

--Under utveckling--

Hero-U: Rogue to Redemption by the Quest for Glory designers   
Star Citizen - Kommentar är överflödigt
Planetary Annihilation - A Next Generation RTS - Kommentar är överflödigt
Castle Story - Voxel building spel med mix av RTS. Finns alpha ute just nu för dom som backade men jag väntar tills hela kommer innan jag kommer spela. 
OUYA: A New Kind of Video Game Console - Den spännande android konsolen :) Dom har börjat skicka ut devkit till utvecklarna nu så ska bli spännande att höra mer om Ouya snart om det inte är någon NDA då. 
Shadowrun Returns  - Kommentar är överflödigt
Wasteland 2 - Kommentar är överflödigt
Double Fine Adventure - Kommentar är överflödigt
Code Hero: A Game That Teaches You To Make Games - Som länken heter man lär sig koda spel i spelet och man får diverse utmaningar man måste klara för att komma vidare i "spelet":) Finns beta ute . 
Star Nation: a look at the players behind StarCraft II - Dokumentär om starcraft 2 progamers .
Minecraft: The Story of Mojang - Dokumentär om Minecraft , finns en 20min dokumentär som samma personer har gjort tidigare så denna blir en utveckling av den. 


Det jag gillar med kickstarter är att man har en chans att påverka vilka produkter som man vill se ska bli verklighet , finns vissa typer av spel som man troligen aldrig kommer se större utvecklare satsa på eftersom det inte tilltalar den större massan och pga det blir vi icke vanliga spelare lidande av detta.  Men det finns som sagt risker och vi kommer väl troligen få uppleva någon stor bom där ett större projekt inte levererar en produkt utan tar pengarna eller liknade , ska bli spännande och se hur det blir då med kickstarter.
Ska bli kul å se vilken produktion som lyckas bäst. Inget KS-spel har väl kommit ut än (förutom Giana då, vilket såg klart ut när man redan visade det)?
Känns lite knasigt att slänga en hög med pengar på ett projekt när man ibland inte ens har en prototyp eller bilder från sin vision. To many bananas wasted ibland.


Make Leisure Suit Larry come again!


Shadowgate


Shadowrun Online

Vilket projekt tror ni blir nästa stora titel som behöver kickstartas? Vilken titel skulle ni kunna slänga en månadslön på? (Shenmue? :)
FTL kom ut och blev mkt väl mottaget!Har själv backat
Idle Thumbs - Pallade inte utan denna podcast :(
Wasteland 2 - Vet inte varför riktigt, premissen lockade mig.
Shadowrun - Älskade SNES-spelet!
Project Eternity - Hur kunde man inte, som ett fan av CRPG? Ska bli spännande
Star Citizen - Aldrig spelat space sim men det här såg ut som ett BSG-avsnitt eller ännu snyggare så jag kunde inte motstå.
Citat från G.U.P.P.
FTL kom ut och blev mkt väl mottaget!
Utöka citat
Just det. Glömde att det var ett Kickstarter-project också.  Är grymt bra spel så.
Senaste backade projektet vart Topia Online som verkar vara spännande sandbox mmo där man kan programmera egna spells m.m med javascript. Topia Online Feature Matrix:
Citat från Trappski
Blev War for the Overworld för mig senast. 15 dagar kvar och man har fått ihop hälften av det man ville ha iaf.http://www.kickstarter.com/projects/subterr...-the-overworld
Utöka citat
Gjorde jag nyss också :) Saknar verkligen ett bra Dungeonkeeper spel och jag hoppas verkligen att detta blir det :) 

Totalbiscuit testar alphan : 
Åh, tack för länken! Blärgh, jag som ville ha en konsolversion (vilket säkert kommer som portning senare). Oh well, detta lär få en slant helt klart!
Hah, 300k redan! :D
Citat från Kenchu
Det går att länka videos också, genom att plocka url:en i embed:
Utöka citat
Nice!
Citat från Mahgeetah
Hah, 300k redan! :D
Utöka citat
Nästan nått målet snart. 844k nu. :)
gameplay-videon från Shadowrun Returns! Jag har ingen som helst koppling till tidigare Shadowrun-spel men tycker det ser rätt gött ut. :) Edit: Kanske inte var första.... :)
Chris Avellone är nu med och här är den första lilla videon från Torment.http://
sjukt vad pengar Tides of Numenera får. Har ännu inte investerat i något kickstarter-projekt dock! Inte spelat Planescape: torment så känns inte värt att spendera i detta.
sjukt snyggt! blir sugen på att backa nu men har inga pengar över denna månaden alltså. men får la plocka upp det när det kommer ut sen.
Jag backade idag mitt första Kick-starter projekt: "Ghost Song: A Journey of Hope" som är ett Metroidvania-spel som är starkt influerat av Super Metroid(ser i princip ut som Metroid).
http://www.kickstarter.com/projects/1192311215/ghost-song-a-journey-of-hope
http://www.kickstarter.com/projects/1192311215/ghost-song-a-journey-of-hope/widget/video.html

Skaparen Matt White verkar ha fattat precis vad som gör ett Metroidvania-spel bra och det tillsammans med grym design,musik och en lovande tight kontroll med gamepad(spelet är till en början planerat att släppas till PC,Mac & Linux) gör det till ett måste för mig!


Det är bara att inse att Nintendo inte kommer att göra ett 2D-Metroid, jag har väntat på ett nytt spel sen 2003 då Zero Mission till GBA släpptes.

Håller tummarna för projektet och hoppas att det går så bra att de kan pumpa ut en PS Vita PSN-release eller 3DS E-shop release.

Hoppade direkt på med en Beta Tier backning(50$)!
Tog Early Bird, spelet för $10.
Default avatar

« Tillbaka till Spel