Bästa elen för spelen

Att helt sjunka in i en annan värld är kanske en av de största fördelarna med spel. För ett tag kan du bara släppa allt som händer utanför och fokusera på det som finns på skärmen. Först och främst krävs det något bra att spela på och det finns många datorer på marknaden att välja på. Men det är dock inte bara datorns prestanda du behöver tänka på. Innan det är dags att helt försvinna in i andra världar några timmar så är det bra att fundera över ditt elpris.

Optimal el

Stor elektronik drar i regel mycket el. Tråkigt men sant. Och det kommer synas på din elräkning. Men om du jämför elbolag innan du börjar spela så kan du hitta det bästa avtalet för dig och verkligen se till att räkningen hamnar på hanterbara nivåer.

Spelar det någon roll?

Vilket elbolag du har kommer göra stor skillnad för det slutgiltiga priset. Är du dessutom en miljömedveten spelare så finns det mycket att tänka på innan du gör ditt val. Turligt nog finns det många hållbara alternativ idag, som exempelvis Greenely som märkts som ett bra miljöval. Utöver hållbarhet måste du också bestämma dig för om du vill ha ett fast eller rörligt elpris.

Fast elpris innebär att du alltid vet vad varje kWh kostar. Du binder upp dig på det priset under en tid och kommer inte få några överraskningar på räkningen. Om du däremot har ett rörligt pris så kommer du inte veta exakt vad varje kWh kostar, men du kan också få ett mycket billigare pris vissa månader beroende på hur elproduktionen ser ut.

Det finns många kronor att spara för den som jämför avtal. Det är också en snabb och smidig process som om du gör den i tid kan ge dig många hundralappar över till roligare saker så som en speldator.